o nama

Koncipiran od radionica i predavanja, Svet mama vam nudi smernice kojima se vi, budući roditelji, možete rukovoditi dok se ne saživite sa najvažnijom životnom ulogom. U moru informacija i različitih iskustava nije lako biti opušten i rođenje deteta dočekati bezbrižno. Zato smo tu, da zajedno sa našim stručnim timom, razbijemo sve predrasude, odaganamo strahove, pružimo podršku, opišemo sve ono što ćete izvesno doživeti pre i neposredno nakon rođenja vaše bebe.
Svet mama kroz radionice i predavanja obrađuje teme od začeća do rođenja bebe. Organizuje psihofizičke pripreme za porođaj.

Upoznaje vas sa svime što nosi čin rađanja, kao i sa načinima kako da ga doživite što bezbolnije. Nudi praktična znanja koja se tiču ranog razvoja i nege novorođenčeta, ali pruža podršku i savete budućim mamama kako da uspešno doje i kako da uz obaveze oko bebe, uz posebno kreiran program vežbi, oporave telo i povrate kondiciju.Uz fizičke promene, kod nas ćete saznati koju su to emotivna i psihička stanja, koja možete doživeti dok se spremate za ulogu roditelja. Tu smo i da osnažimo tate da što brže savladaju osnove pravilnog odgoja deteta, te da novu ulogu prihvate sa više uživanja. Zato bez straha, korak po korak do uspešnog roditeljstva sa timom Svet mama!

Aleksandra Vranešević

Kada ne postoji medicinsko opravdanje za mirovanje onda je fizička aktivnost u trudnoći i nakon porođaja preporučena. “Svet mama” bi nudio aktivnosti poput joge i fitnesa, sa najvećim osloncem na “Mama Fit koncept” kao proverenim načinom efikasnog natalnog i postnatalnog oporavka. Sala za sport i rekreaciju bila bi korišćena i u svrhe psihofizičkih priprema trudnica za porođaj ali i za vežbice za najmlađe koje bi radili fizioterapeuti.

Aleksandra u svojoj bazi vec poseduje preko 3000 kontakta mama koje su bile deo “Mama Fit koncepta”. Interesovanje za programe Mama Fit koncepta je godinama raslo te je želja osnivača da tu lepu energiju zadovoljnih mama prenese i na druge segmente i napravi širu zajednicu istomišljenica.

Mame imaju važno mesto u društvu! Zato Aleksandra, profesor sporta i mama troje dece ima nedvosmislene ciljeve, a to su: osnaživanje mama, pravih porodičnih vrednosti i promovisanje principa zdravog života. U te svrhe “Mama Fit koncept” već treću godinu na Trci zadovoljstva Beogradskog maratona, okuplja više stotina mama. Na poslednjoj održanoj okupio je 500 mama sa bebama i drugim članovima porodica i time pokazao da su mame veoma VAŽNE te da moraju biti SREĆNE i SNAŽNE!