Napisano 10. juna 2019.

Zašto čuvamo matične ćelije iz pupčanika bebe?

Matične ćelije su izvor našeg života jer je od njih izgrađen celokupan organizam čoveka. Od prve matične ćelije koja se neograničeno deli nastaju i prvi organi bebe koja dalje raste i razvija se u maminom stomaku. Od matičnih ćelija nastaće bebina koža, bebine oči, bebino srce ali i celokupan imuni sistem deteta. Kada su izgradile organizam - matične ćelije nastavljaju da služe njegovoj odbrani, jer regenerišu oštećena tkiva i organe.

Pupčanik – najbolji izvor dragocenih matičnih ćelija

U pupčaniku, koji tokom trudnoće spaja mamu i bebu, nalaze se milioni nediferenciranih, madih matičnih ćelija koje nam kasnije tokom života, ukoliko ih sačuvamo, mogu pomoći da regenerišemo oštećene organe ili tkiva jer oneponovo mogu da se pretvore u bilo koju ćeliju našeg tela.

Matičnim ćelijama danas se uspešno leči više od 80 različitih oboljenja

Matične ćelije imaju sposobnost da se dele neograničeno i transformišu u bilo koji tip ćelija u našem telu. Njihova specifičnost je u tome što imaju sposobnost da pronađu obolelo tkivo u organizmu i regenerišu ga.

Matične ćelije primenjuju se u medicini više od pola veka i već sada leče spektar od više od 85 bolesti, a sa napredkom medicine proučava se i eksperimentalno primenjuje lečenje infarkta, moždanog udara, ateroskleroze i dijabetesa – sve uz pomoć matičnih ćelija.

Da li će moje dete imati koristi od čuvanja matičnih ćelija?

Smatra se da će 1 od 217 osoba imati potrebu za lečenjem matičnim ćelijama tokom svog života, a svaka treća osoba će imati koristi od regenerativne medicine.

Čuvanjem matičnih ćelija iz pupčanika ulažemo u zdravstvenu budućnost svog deteta, ali i cele porodice – ovo je nova mera predostrožnosti koju nam medicina pruža, a svakog dana nudi sve više mogućnosti za lečenje.

Porođaj je jedinstvena prilika da sačuvate matične ćelije svoje bebe

Matične ćelije koje možemo sačuvati samo jednom u životu, na bebinom rođenju, imaju neuporedivo veću ulogu i potencijal u lečenju u odnosu na sve druge ćelije u našem organizmu.

Zato je važno da se tokom trudnoće dobro informišete i donesete najbolju odluku u interesu zdravlja deteta ali cele porodice.

BESPLATNO SAVETOVALIŠTE: Informišite se na vreme

Pozovite besplatno savetovalište medicinkog tima kompanije CORD iPS koja zastupa dva najveća biomedicinska centra za matične ćelije VITA 34 i Seracell. Oba biomedicinska centra se pored čuvanja matičnih ćelija po najrigoroznijim uslovima i najvišim standardima bave i samom pripremom, odnosno lečenjem matičnim ćelijama, a iza sebe imaju najveći broj urađenih transplantacija i više od 215.000 sačuvanih uzoraka.

Zakažite besplatno savetovanje pozivom na broj:

011 41465 65

Više informacija o značaju čuvanja matičnih ćelija možete pronaći i na sajtovima:

https://www.vita34.co.rs/

https://www.seracell.rs/